xx
    HADERSLEV DRENGEKOR    
           

 FORSIDE

                                                                     

  

KORET

                                                                     

                       ´

KONCERTER

                                                                     

  

AKTUELT

                                                                    

 

FORSKOLE

                                                                    

  

SAGT OM KORET

                                                                    

  

STØTTE

                                                                    

                       ´

BILLEDER

                                                                   

.......

LYT OG SE

                                                                   

  

KONTAKT

                                                                    

  

LINKS

                                                                   

 
 

HADERSLEV DRENGEKOR blev stiftet af Henrik Skærbæk Jespersen i september 2008.

Koret er et blandet drenge- og mandskor, der består af 55 sangere i alderen 9-61 år. Koret medvirker ved særlige gudstjenester i Haderslev Domkirke. Der er et højt aktivitetsniveau med koncerter, oplevelser og turnéer. En gang om året rejser koret til udlandet og har givet koncerter i Norge, Sverige, Tyskland, Østrig og England. Deltagelse i stævner og masterclasses med ind- og udenlandske dirigenter er medvirkende til, at koret i løbet af kort tid har markeret sig som et stærkt, populært og efterspurgt drengekor.

Målet er at skabe et kor, der i kraft af et stærkt fællesskab får gode musikalske og sociale oplevelser. Der holdes korprøver flere gange om ugen, både som fællesprøver, i særskilte stemmegrupper og endvidere modtager drengene undervisning i solosang. Koret har indspillet tre cd’er - senest en jule-cd, der udkom i efteråret 2016.

Drengekoret har ved flere lejligheder sunget for den kongelige familie. I 2012 medvirkede koret ved den kongelige barnedåb af Danmarks Prinsesse Athena i Møgeltønder Kirke. I juni 2013 underholdt koret Hendes Majestæt Dronningen og Hans Kongelige Højhed Prinsgemalen med sang i forbindelse med det officielle besøg i Haderslev. Senest i efteråret 2016, da koret deltog i genåbningen af Slotskirken i Wittenberg.

Korets repertoire er den klassiske kirkemusik - a cappella, i samspil med orgel eller orkester. Opførelser af Händels Messias og Faurés Requiem samt en række koncerter i europæiske domkirker og katedraler er blot nogle af de mange særlige oplevelser der er ved at synge i Haderslev Drengekor.

Nytårsnat 2016 sang Haderslev Drengekor året i gang på DR1 ved den TV-transmitterede midnatsgudstjeneste, der blev sendt fra Haderslev Domkirke.

Opdateret november 2016

 

 

Hør lydklip. Slesvig 2014
Their sound is gone out, Messias

 Drengekor med herrestemmer i en fyldt domkirke til "Julemusik for alle pengene"
 

Juleaften i Haderslev Domkirke - CD fra Haderslev Drengekor.
I efteråret 2016 udkom korets tredje cd - en jule-cd under titlen "Juleaften i Haderslev Domkirke". De 24 numre på denne indspilning, som er blevet til på baggrund af mange opfordringer, rummer et udpluk af drengekorets julerepertoire bestående af danske julesalmer og engelske Christmas carols. Dertil en indspilning af juleaftensmusikken, som den kan opleves i Haderslev Domkirke hvert år.

På cd'en medvirker biskop Marianne Christiansen med oplæsning og trompetist Henrik Rønnow.

Juleaften i Haderslev Domkirke - Haderslev Drengekor - Pris kr 100.
Dirigent Henrik Skærbæk Jespersen Organist Kristian Lumholdt
Købes ved at sende en mail til
musik@hado.dk
eller ved henvendelse i Haderslev Domkirke.

Findes også på iTunes og Spotify.

,
Juleaften i Haderslev Domkirke CD (c) haderslevdrengekor.dk

CD nummer to med Haderslev Drengekor

I 2011 udkom debut-cd’en ”Gud ske tak og lov”. Den har solgt godt og været til glæde for mange i de seneste to år. Men koret har gennemgået en meget stor og hørbar udvikling siden og det kan høres på den nye cd med titlen "Tak, du lysets Fader".

Cd’en indeholder kendte og smukke korsange både fra det danske og det engelske repertoire. Fra Niels W. Gades ”Morgensang af Elverskud" til det storladne ”Magnificat” af Charles V. Stanford.

CD'en kan købes i Haderslev Domkirke for 100 kr. eller ved at sende en mail til musik@hado.dk

 

 

Haderslev Domkirkes Drengekor 2013

   

Debut cd med Haderslev Drengekor - Midlertidig udsolgt

I maj 2011 udkom korets første cd. Koret havde på det tidspunkt eksisteret i blot 3 år og på den korte tid markeret sig som et stærkt og populært kor.

På cd'en "Gud ske tak og lov" er hovedindholdet nogle af Weyse og Ingemanns morgen- og aftensalmer samt engelske baroksatser.
Klik her for indhold og detaljer.

 

   

Dirigent: Henrik Skærbæk Jespersen

Orgelakkompagnement: Kristian Lumholdt

Orgelsolo: Svend Prip

 

NY pris: kr 50,-. + forsendelse
og kan bestilles ved at sende en mail til musik@hado.dk
eller på tlf. 74523633.

   
   

Korleder Henrik Skærbæk Jespersen
Født 1980 i Tønder.

Præliminær orgelprøve fra Løgumkloster Kirkemusikskole 2001.

Uddannet på Vestjysk Musikkonservatorium med hovedfagslærerne Christian Blom Hansen og Søren Christian Vestergaard. Kirkemusikalsk diplomeksamen i 2007. Supplerende studier i orgel hos prof. Hans Fagius og i korledelse hos Alice Granum. Studier I den engelske kortradition i Cambridge.

Ansat som organistassistent og 2. organist ved Haderslev Domkirke inden han i 2011 som 31-årig overtog embedet som domorganist.

Har deltaget i mesterkurser med bl.a. Arvid Gast, Jürgen Essl, Bine Bryndorf og Olivier Latry. Ansat som timelærer ved Løgumkloster Kirkemusikskole fra 2008-2011.

Korarbejdet i Haderslev Domsogn blev i 2010 hædret med prisen "årets succes" af JydskeVestkystens læsere. Udover at varetage ledelsen af Vor Frue Cantori, har han i årene 2007-2011 ført domkirkens pigekor frem til en eliteposition – og står nu i spidsen for Haderslev Drengekor, som han stiftede i 2008.

Modtager af legat fra Foreningen af Piano- og Orgelbyggerier i Danmark 2007.

 

Henrik Skærbæk Jespersen, 2017 (c) haderslevdrengekor.dk 
 

Sangpædgog Lene Farver

Lene Farver kom som 10-årig med i operaen La Boheme i en opsætning på Den Jyske Opera. Herefter deltog Lene i flere forskellige operaer i løbet af sin barndom.

Lene er uddannet ved Det Jyske Musikkonservatorium med musikpædagogisk eksamen i sang. Hun har desuden studeret på Santa Cecilia-konservatoriet i Rom, haft løbende studier hos Anna Reynolds i Tyskland samt studeret ved Stimmbildner Janko Zannos (Wiener Sängerknaben). Derudover blev Lene inviteret til festspilkoret i Bayreuth, hvor hun igennem 11 år sang alle korsoli.

Lene har været ansat ved Det Kongelige Operakor i København og undervist på Den Jyske Sangskole i Herning. Hun underviser nu drengene fra Haderslev fire dage om ugen.

 

 

 

 

 

ULLA MUNCH

Ulla Munch er uddannet på Det Fynske Musikkonservatorium og derudover på Københavns Universitet, med en Cand.phil i musik. Har suppleret med studier i dramatik og sang i Seattle og Los Angeles.

Ulla Munch har har en meget bred erfaring som sanger og underviser. Hendes solistiske virke spænder over talrige operaer og oratorier, og som ensemblesanger har hun i mange år haft fast tilknytning til både DR Vokalensemblet, DR Koncert­koret, Ars Nova og Enghave Barok. For Ulla Munch er sangundervisning en passion, og hun har solid erfaring som underviser for såvel unge sangere, professionelle sangere og dirigenter.

I dag kombinerer Ulla Munch yderligere sine mange års erfaring som musiker, med udvikling af undervisningsmaterialer i mentaltræning til musikere og andre performere, der ønsker mentalt overskud til auditions og konkurrencer. www.ullamunch.dk

 

 

Ulla Munch  (c)  haderslevdrengekor.dk 

 

 

   
 

HADERSLEV DRENGEKOR              DOMKIRKEPLADSEN 5               6100 HADERSLEV