Haderslev Drengekor

– OM HADERSLEV DRENGEKOR

Haderslev Drengekor blev stiftet af Henrik Skærbæk Jespersen i september 2008.

Koret er et blandet drenge- og mandskor, der består af 65 sangere i alderen 9-62 år. Koret medvirker ved særlige gudstjenester i Haderslev Domkirke. Der er et højt aktivitetsniveau med koncerter, oplevelser og turnéer. En gang om året rejser koret til udlandet og har givet koncerter i Norge, Sverige, Tyskland, Østrig, England og USA. Deltagelse i stævner og masterclasses med ind- og udenlandske dirigenter er medvirkende til, at koret i løbet af kort tid har markeret sig som et stærkt, populært og efterspurgt drengekor. Har bl.a. sunget koncert i alle Danmarks 10 domkirker.

Formål:

Målet er at skabe et kor, der i kraft af et stærkt fællesskab får gode musikalske og sociale oplevelser. Der holdes korprøver flere gange om ugen, både som fællesprøver, i særskilte stemmegrupper og endvidere modtager drengene undervisning i solosang. Koret har indspillet tre cd’er – senest en jule-cd.

Kongelig Hofleverandør:

Drengekoret har ved flere lejligheder sunget for den kongelige familie og den danske regering. Medvirken ved den kongelige barnedåb af Prinsesse Athena, sang for Hendes Majestæt Dronningen og Hans Kongelige Højhed Prinsgemalen i forbindelse med officielt besøg i Haderslev og genåbning af Slotskirken i Wittenberg, er nogle af de særlige begivenheder med royal deltagelse. Koret var hovednavn ved ’Kirkeministerens julekoncert’ i 2017 – en koncert for bl.a. folketing og regering. Herudover er koret blevet transmitteret på dansk og tysk TV.

Repertoire:

Korets repertoire er den klassiske kirkemusik – a cappella, i samspil med orgel eller orkester. Opførelser af Händels Messias, Faurés Requiem og Mozarts Kroningsmesse samt en række koncerter i europæiske domkirker og katedraler.

Kontakt os

Har du spørgsmål til koncerter, omkring sponsering eller andre helt gennerelle spørgsmål kan du skrive til os under kontakt.

Følg os her: