Personale

Det kunstneriske personale tæller primært fire personer: Henrik Skærbæk Jespersen (korets stifter, dirigent og domorganist), sangpædagogerne Lene Farver og Ulla Munch samt akkompagnatør Kristian Lumholdt.

Korleder:

Henrik Skærbæk Jespersen

Henrik Skærbæk Jespersen er domorganist ved Haderslev Domkirke, hvor han foruden sit virke som orgelspiller, dels er stifter og dirigent af Haderslev Drengekor – og dels kunstnerisk leder af Haderslev Sangakademi, der er funderet i det sprudlende og omfattende korarbejde ved domkirken, der tæller omkring 200 sangere.

Henrik Skærbæk Jespersen er uddannet på Vestjysk Musikkonservatorium med Kirkemusikalsk diplomeksamen og overtog i 2011 embedet som domorganist i en alder af 31 år. Videregående studier i korledelse på Det Fynske Musikkonservatorium ved Alice Granum og studier i den engelske kortradition i Cambridge.

Henrik Skærbæk Jespersen er en særdeles aktiv kordirigent, der har dirigeret utallige kor og koncerter i ind- og udland og han er efterspurgt som instruktør ved kurser og stævner i hele landet.

Sanglærer:

Lene Farver

Lene Farver kom som 10-årig med i operaen La Boheme i en opsætning på Den Jyske Opera. Herefter deltog Lene i flere forskellige operaer i løbet af sin barndom.

Lene er uddannet ved Det Jyske Musikkonservatorium med musikpædagogisk eksamen i sang. Hun har desuden studeret på Santa Cecilia-konservatoriet i Rom, haft løbende studier hos Anna Reynolds i Tyskland samt studeret ved Stimmbildner Janko Zannos (Wiener Sängerknaben). Derudover blev Lene inviteret til festspilkoret i Bayreuth, hvor hun igennem 11 år sang alle korsoli.

Lene har været ansat ved Det Kongelige Operakor i København og undervist på Den Jyske Sangskole i Herning. Hun underviser nu drengene fra Haderslev fire dage om ugen.

Sanglærer:

Ulla Munch

Ulla Munch er uddannet på Det Fynske Musikkonservatorium og derudover på Københavns Universitet, med en Cand.phil i musik. Har suppleret med studier i dramatik og sang i Seattle og Los Angeles.

Ulla Munch har har en meget bred erfaring som sanger og underviser. Hendes solistiske virke spænder over talrige operaer og oratorier, og som ensemblesanger har hun i mange år haft fast tilknytning til både DR Vokalensemblet, DR Koncert¬koret, Ars Nova og Enghave Barok. For Ulla Munch er sangundervisning en passion, og hun har solid erfaring som underviser for såvel unge sangere, professionelle sangere og dirigenter.

I dag kombinerer Ulla Munch yderligere sine mange års erfaring som musiker, med udvikling af undervisningsmaterialer i mentaltræning til musikere og andre performere, der ønsker mentalt overskud til auditions og konkurrencer. www.ullamunch.dk

Sanglærer:

Margrethe Smedegaard

Margrethe Smedegaard er uddannet fra Nordjysk Musikkonservatorium hos Dorte Steengaard og Lars Thodberg Bertelsen.

Margrethe optræder som jævnligt solist ved lied- og kirkekoncerter, og har været solist i talrige oratorieopførsler (bl.a. Händels ”Messias”, Dvoráks ”Requiem”, Mozarts ”Requiem”, Haydns ”Skabelsen”, Vivaldis ”Gloria”) ligesom hun har været solist med flere af landsdelsorkestrene samt Aalborg Symfoniorkester og Aarhus Bachorkester.

Hun er også passioneret ensemblesanger, og synger bl.a. i Vokalensemblet ”Concert Clemens” – ligesom hun har sin egen trio ”Trio Amore”.

Sideløbende med sit solistiske virke underviser Margrethe også. Hun har i over 10 været ansat ved Vestervig kirkemusikskole, og har derudover undervist drengestemmer siden 2005 (bl.a ved Herning Drengekor, Skt. Clemens Drengekor i Aarhus) og er i dag ansat som sangpædagog ved Haderslev Drengekor.

akkompagnatør:

Kristian Lumholdt

Kristian Lumholdt har været organist ved Haderslev Domkirke siden 2010 og fast akkompagnatør for Haderslev Drengekor.

Kristian har spillet i utallige koncertsammenhænge i ind- og udland og medvirket ved cd-indspilninger og tv-transmissioner. Han fungerer tillige som lærer i orgel og orgelkundskab ved Løgumkloster Kirkemusikskole.

Kristian Lumholdt er uddannet på Det Kongelige Danske Musikkonservatorium hos professor Hans Fagius.

Kontakt os

Har du spørgsmål til koncerter, omkring sponsering eller andre helt gennerelle spørgsmål kan du skrive til os under kontakt.

Følg os her: